Dao 5 miliona evra za ruinu: Sirijac kupio devastirani dom penzionera

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dao 5 miliona evra za ruinu: Sirijac kupio devastirani dom penzionera

Sarajevo -- Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je pre dve godine izjavio, nakon što je kao turista posetio Sarajevo, odlučio je da ulaže u ovaj grad.

Devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodat je danas na aukciji posredstvom Agencije za privatizaciju u FBiH za 10.364.140 KM.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO. Kupac je, kako je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljeno, firma "Capital Holding" iz Sarajeva.

Iza ove firme, čije je sedište u Novom Sarajevu, krije se ime Sirijca Abdulaha Mehdija. On je pre dve godine kupio poslovni centar "Kapital tauer" u sarajevskom naselju Otoka, piše "Dnevni avaz".

Ova firma je pre deset dana uplatila zakonski depozit od deset odsto, odnosno milion i 36.000 KM na cenu objekta koji je prodat za 10 miliona, i to nakon snižavanja prvobitne cene, koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Kapital Mehdijeve firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sedište u Abu Dabiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijac kupio devastirani dom penzionera u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2019

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je da ulaže u ovaj grad.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.