Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: „Beli šlemovi“ oteli decu kako bi ih iskoristili za insceniranje hemijskog napada

„Beli šlemovi“ su oteli 44 dece kako bi ih iskoristili za insceniranje hemijskog napada u Idlibu, izjavio je ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem tokom pres-konferencije sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

„Iza formiranja pseudo-organizacije ’Beli šlemovi‘ stoje britanske specijalne službe - one ih sponzorišu, oni njima upravljaju. Te službe stoje iza organizacije ovih falsifikovanih scenarija korišćenja hemijskog oružja i sada pripremaju situaciju sa korišćenjem hemijskog oružja u Idlibu“, rekao je Mualem.



„Prema našim podacima, oni su odavno oteli 44 dece u zoni Idliba za insceniranje događaja sa hemijskim oružjem“, naglasio je ministar.


On je dodao da SAD i zapadne zemlje pokušavaju da izazovu agresiju protiv Sirije kako bi spasile militante Nusra fronta i da njihove akcije prema Siriji nisu u skladu sa odlukama SB UN.


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je upozorio Zapad da se ne igra vatrom, pokušavajući da izazove provokaciju u području sirijskog Idliba.


„Mi smo argumentovano, preko naših ministarstava odbrane i spoljnih poslova, jasno i oštro upozorili naše zapadne partnere da se ne igraju vatrom“, naglasio je diplomata.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damask otkrio PAKOSNI plan "Belih šlemova": Oteli 44 dece radi insceniranja hemijskog napada

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018

Situacija u Idlibu sve napetija.."Beli šlemovi" su oteli 44 dece kako bi ih iskoristili za insceniranje hemijskog napada u Idlibu, izjavio je ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem tokom pres-konferencije sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom...Pročitajte i:..- Iza formiranja pseudo-organizacije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.