Damask otkrio PAKOSNI plan Belih šlemova: Oteli 44 dece radi insceniranja hemijskog napada

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask otkrio PAKOSNI plan "Belih šlemova": Oteli 44 dece radi insceniranja hemijskog napada

Situacija u Idlibu sve napetija

"Beli šlemovi" su oteli 44 dece kako bi ih iskoristili za insceniranje hemijskog napada u Idlibu, izjavio je ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem tokom pres-konferencije sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Pročitajte i:

- Iza formiranja pseudo-organizacije "Beli šlemovi" stoje britanske specijalne službe — one ih sponzorišu, oni njima upravljaju. Te službe stoje iza organizacije ovih falsifikovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << scenarija korišćenja hemijskog oružja i sada pripremaju situaciju sa korišćenjem hemijskog oružja u Idlibu - rekao je Mualem.

Syria|n Foreign Minister Walid Muallem in Moscow:

"White Helmets Kidnapped 44 Children to Stage Chemical Attack in Idlib" // #IdlibDawn #WhiteHelmets https://t.co/zNux3sDdOc

— 𝓡𝓾𝓼𝓼𝓲𝓪𝓷 𝓑𝓸𝓽 (@Twittarbacke) August 30, 2018

- Prema našim podacima, oni su odavno oteli 44 dece u zoni Idliba za insceniranje događaja sa hemijskim oružjem - naglasio je ministar.

On je dodao da SAD i zapadne zemlje pokušavaju da izazovu agresiju protiv Sirije kako bi spasile militante Nusra fronta i da njihove akcije prema Siriji nisu u skladu sa odlukama SB UN.

Mualem je saopštio da će Damask ići do kraja u oslobađanju Idliba.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je upozorio Zapad da se ne igra vatrom, pokušavajući da izazove provokaciju u području sirijskog Idliba.

- Mi smo argumentovano, preko naših ministarstava odbrane i inostranih poslova, jasno i oštro upozorili naše zapadne partnere da se ne igraju vatrom - naglasio je diplomata.

Poslednjih dana situacija oko Sirije postala je napetija. Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da teroristi grupe Hajat Tahrir Al-Šam pripremaju provokaciju, kako bi optužili Damask za upotrebu hemijskog oružja protiv civila u provinciji Idlib u Siriji.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Damask će koristiti svoje pravo na odbranu u slučaju američke vojne agresije

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2018, 14:59

Damask će koristiti svoje pravo na odbranu u slučaju američke vojne agresije i upozorava Zapad na agresiju protiv Sirije, izjavio je ministar spoljnih poslova Sirije Valid Mualem.. . "Želeo bih da naglasim, da će pokušaji, koje će preduzeti SAD i drugi, proizvesti strašne posledice i imati...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.