Čurkin: U Siriji se može očekivati novi talas nasilja

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: U Siriji se može očekivati novi talas nasilja

07.06.2014. -

U Siriji se može očekivati novo zahuktavanje građanskog rata, jer Zapad isporučuje veće količine oružja, izjavio je novinarima stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin.

Najveći deo onih koji ratuju protiv sirijskih vlasti su terorističke organizacije, mnoge od njih – međunarodne. Te organizacije predstavljaju pretnju ne samo za Zapadnu Evropu, koja je bliže Siriji, već i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << SAD, kaže diplomata.

Čurkin je još rekao da se u Siriji vodi rat i za objekte sa hemijskim oružjem, što koči operaciju uklanjanja tog oružja iz zemlje, koja bi po planu mogla da se završi 15. jula.

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Lucas Jackson    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.