Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Očigledne paralele između bombardovanja Sirije i Jugoslavije

VAŠINGTON - Ambasador Rusije u Srbij,i Aleksandar Čepurin uporedio je vazdušni napad na Siriju sa bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine, istakavši da su očigledne paralele između ove dvije agresije.

"Počeli su od Jugoslavije. Uništili su Irak i Libiju. Sada bombarduju Siriju koja se nalazi u prednjoj liniji borbe protiv terorizma. Bombarduju članicu UN. Bombarduju bez sankcije Savjeta bezbjednosti UN. Kršeći Povelju UN. Je li to normalno?", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Čepurin na svom nalogu na "Twitteru".

On je istakao da su "paralele sa bombardovanjem Jugoslavije očigledne, uključujući fabrikovanje lažnih izgovora za agresiju" i pozvao na osudu napada.

"Treba osuditi agresore, jer sledeći udar mogu izvesti na bilo koju zemlju. Kako je rekao Ernest Hemingvej, `ne pitaj, za kim zvono zvoni, ono zvoni za tobom`", naveo je Čepurin.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvršile su u noći sa petka na subotu vazdušni napad na Siriju kao odmazdu za navodni napad hemijskim oružjem, 7. aprila u Dumi, za koji su optužili predsjednika Sirije Bašara al Asada.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Ambasador Rusije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.