Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CBS: Ruski stručnjaci nisu našli tragove hemijskog oružja na Asadovoj bazi

Ruska komanda u Siriji je obavestila zapadnu koaliciju da su njeni eksperti sproveli detaljnu proveru avio-baze Šajrat i da nisu otkrili nikakve dokaze za to da je sirijska vojska koristila zabranjene supstance, objavila je TV stanica CBS News. Po mišljenju ovog TV kanala, saopštenje Moskve teško da će promeniti stav Bele kuće po ovom pitanju. Pa ipak, Trampova administracija je Rusiju pohvalila za to što je izvršila pritisk >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << na Damask.
MSP RF: Kampanja SAD o hemijskom oružju je uvertira za intervenciju u Siriji
Prema podacima TV kanala, u ruskom saopštenju se navodi da predstavnici Moskve nisu pronašli ništa što bi ukazivalo na to da su se zabranjene supstance nalazile u lokalnom magacinu ili da su tovarene u avione. To obaveštenje je stiglo ubrzo nakon što je Bela kuća upozorila da sirijski predsednik Bašar Asad „možda priprema još jedan hemijski napad koji će dovesti od masovnog stradanja civila”. Administracija Donalda Trampa je zapretila da će Damask za ovakve napade platiti „visoku cenu”, prenosi RT.  
Bela kuća smatra da je upravo sa baze Šajrat u aprilu izvršen hemijski napad, ali za to ne navodi nikakve dokaze. Asad nije priznao krivicu, a Rusija smatra da je napad bio insceniran. Trampova administracija je ranije ispalila 60 krstarećih raketa na ovaj aerodrom.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.