Britanija: Samo 5% ruskih napada na ID

Izvor: VOA, 03.Okt.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Samo 5% ruskih napada na ID

Ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkl Felon, u intervjuu za dnevni list "San", rekao da je najveći broj ruskih bombi bačen na druge pobunjeničke grupe u Siriji, među kojima je i Slobodna sirijska armija, koju Zapad podržava...

Ekstremisti Islamske države bili su meta samo pet odsto ruskih vazdušnih napada u Siriji, izjavio je ministar odbrane Velike Britanije Majkl Felon, dok se vazdušna >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << kampanja Moskve nastavlja i četvrti dan, bez obzira na zabrinutosti zapadnih zemalja.

U intervjuu za dnevni list "San", Felon je istakao da je najveći broj ruskih bombi bačen na druge pobunjeničke grupe u Siriji, među kojima je i Slobodna sirijska armija, koju Zapad podržava, i da je u napadima ubijeno i mnogo civila.

S druge strane, ruska vojska saopštila je da su njene snage izvele više od 60 letova u poslednja 72 sata, i da su gađale više od 50 objekata Islamske države u Siriji, od kojih je nekoliko i uništila, između ostalog komandnu stanicu i bunker sa oružjem u Raki, skladište municije u Džisr al-Šuguru i kamp za obuku u pokrajini Idlib.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.