Britanija, Francuska i SAD traže istragu o napadu u Siriji

Izvor: B92, 06.Apr.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija, Francuska i SAD traže istragu o napadu u Siriji

Njujork -- Britanija, Francuska i SAD zatražile su od SB UN da se glasa o rezoluciji kojom se zahteva istraga napada u kome je, kako se sumnja, korisćeno hemijsko oružje.

Nejasno je da li će Rusija podržati rezoluciju.

Francuska je ranije upozorila Rusiju protiv korišćenja veta na izglasavanju rezolucije.

Francuski ambasador za UN Fransoa Delatr rekao je ranije da bi ruski veto bio "užasna odgovornost pred istorijom", dodavši da se nada da Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće iskoristiti veto.

Rezolucija predlaže da istragu o napadu u Siriji obavi Organizacija za zabranu hemijskog oružja i zahteva da sirijska vlada pruži neophodne informacije o vojnim aktivnostima na dan napada.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanija, Francuska i SAD traže istragu o napadu u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2017

NJUJORK - Britanija, Francuska i SAD zatražile su danas Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija da se glasa o rezoluciji kojom se zahtjeva istraga napada u kome je, kako se sumnja, korisćeno hemijsko oružje, saopštile su diplomate...Nejasno je da li će Rusija podržati rezoluciju...Francuska je ranije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.