Borbe sa džihadistima severno od Rake

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe sa džihadistima severno od Rake

Kurdsko-arapski savez započeo je veliki napad na Islamsku državu severno od njenog sirijskog uporišta u gradu Raki.
"Uz učešće svih jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF), počinjemo ovu operaciju za oslobađanje severnog dela Rake", citiran je kurdski komandant Rojda Felat na Tviter nalogu SDF-a, a prenosi AFP.
SDF je saopštio i da će ova ofanziva biti podržana vazdušnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udarima koalicije na čelu sa SAD koja bombarduje položaje Islamske države u Iraku i Siriji.
TAS prenosi da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na samitu u Uzbekistanu izjavio da je Moskva spremna da koordiniše napade na bastion Islamske države u Raki zajedno sa kurdsko-arapskim savezom i koalicijom na čelu sa SAD.
"Kažem sa punom odgovornošću da smo spremni na takvu koordinaciju", neveo je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arapsko-kurdska koalicija ofanzivno na Islamsku državu

Izvor: B92, 24.Maj.2016

Bejrut -- Arapsko-kurdska vojna koalicija u Siriji je uz podršku koalicije pod vođstvom SAD započela operaciju proterivanja džihadista iz njihovog uporišta u Raki..."Uz učešće svih jedinica Demokratskih snaga Sirije, započeli smo operaciju oslobadjanja Rake", napisao je na Tviteru komandant...

Nastavak na B92...

Da li je došlo vreme za konačan obračun s džihadistima?

Izvor: B92, 24.Maj.2016

Džihadisti iz Islamske države su pod velikim pritiskom dve ofanzive na njihova uporišta u Iraku i Siriji, koje sprovodi međunarodna koalicija na čelu sa SAD...Posle pokretanja ofanzive u iračkom gradu Faludži, koalicija je danas krenula na sirijsku provinciju Raku, glavno uporište Islamske države...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.