Bitka za Damask: Militanti tuku artiljerijom, sirijska vojska odgovara avionima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za Damask: Militanti tuku artiljerijom, sirijska vojska odgovara avionima (VIDEO)

Sirijska vojska pokušava da preseče odbranu pobunjenika kod Džobara

Predgrađe istočnog Damaska, Ajn Tarma, nastavlja da bude fokus napredovanja prodržavnih snaga kako bi se pobio klin kod Džobara i presekle tamošnje snage od ostatka okupirane istočne Gute.

U nameri da zaustave prodržavne snage, militanti koriste artiljeriju, a primećen je teški "top Omar" u okolini kako zasipa sirijsku vojsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granatama.

Militanti su počeli ozbiljno da se oslanjaju na ovaj domaći top nakon oslobađanja Keir Marketa od strane Sirijske arapska armije (SAA). Koriste top da u gustim predelima grada nanose teske gubitke vladinim snagama.

Milintati grupe Falak al Rahman koriste ove topove i dobro skrivene teške puškomitraljeze da drže podalje nadiruće snage sirijske vojske.

SAA, koja zbog teških borbi polako napreduje Ajn Tarmom poslednjih dana morala je pored tenkova i artiljerije da pozove i sirijsku avijaciju u pomoć da suzbije dobro skrivene džepove militanata do kojih standardna oružje ne mogu da dopru.

Ostale vesti iz Sirije i Iraka pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.