Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijski sekretar: Brisel uvodi kontrole na granicama

Teo Franken, belgijski sekretar za azil i migracije, rekao je da bi Belgija mogla da slijedi primjer Njemačke i uvede kontrole na granicama ako se nastavi nekontrolisan priliv izbjeglica.

On je rekao da je oko 1.900 izbjeglica stiglo u Belgiju u posljednjih sedam dana, što je povećanje od 25 odsto u odnosu na sedmicu prije toga.

Prema njegovim riječima, broj izbjeglica iz Sirije udvostručio se u protekle tri sedmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na 342.

Belgijske vlasti duboko su zabrinute zbog masovnog priliva azilanata sa Bliskog istoka i Afrike. Prema zvaničnim podacima, između 4.000 i 5.000 izbjeglica mjesečno podnese zahtjev za azil u Belgiji, navodi "Sputnjik".

Više od 500.000 migranata stiglo je u EU od početka 2015. godine, rekao je ranije predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.