Bela kuća osudila napade Irana na Izrael

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća osudila napade Irana na Izrael

Vašington -- Bela kuća je osudila "provokativne raketne napade Irana iz Sirije na građane Izraela" i izrazila snažnu podršku "izraelskom pravu da deluje u samoodbrani".

Vašington je to saopštio povodom talasa raketnih napada Izraela na položaje iranskih snaga u Siriji, koji su bili odgovor na raketni napad Irana.

Sekretarka za štampu Bele kuće Sara Hakabi Sanders je rekla da je "iransko razmeštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ofanzivnih raketnih sistema u Siriji neprihvatljivo i veoma opasno za čitav Bliski Istok". Jutrošnja razmena raketne vatre između snaga Irana u Siriji i Izraela je do sada najteži direktan vojni sukob ta dva ogorčena neprijatelja.

Izraelska vojska je danas saopštila da je napala skoro sve iranske vojne instalacije u susednoj Siriji u odgovoru na ono što je opisano kao iranski raketni napad na izraelske pozicije na okupiranoj Golanskoj visini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bela kuća osudila napade Irana na Izrael

Izvor: RTV Pink, 10.Maj.2018

Bela kuća je danas osudila provokativne raketne napade Irana iz Sirije na građane Izraela i izrazila snažnu podršku izraelskom pravu da deluje u samoodbrani.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.