Austrijski džihadista Mohamed deli deci bombone u Siriji

Izvor: Blic, 16.Feb.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski džihadista Mohamed deli deci bombone u Siriji

Na internetu se pojavio video snimak na kojem se vidi austrijski propovedač i ekstremni islamista Mohamed M, koji je od sredine prošle godine nestao, da se sada očigledno nalazi u Siriji gde, pored ostalih aktivnosti, deci deli slatkiše.

On je u pratnji svog prijatelja repera iz Berlina "Deso Dog-a", koji je prošle nedelje stavljen na američku listu terorista.

Mohamed, sa ozbiljnim izrazom lica i puškom oko ramena, i berlinski reper objašnjavaju na snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da slatkišima žele da "ugreju srca" dece.

Inače Mohamed je rođen u Beču, kao dete egipatskih imigranata i važi za radikalnog islamistu koji ima uticaja na salafiste u Austriji i Nemačkoj.

Proteklih godina, on je u više navrata skrenuo pažnju na sebe propovedima mržnje, video snimcima pretnje, kao i otvorenom propogandom za džihad.

Poslednji put on je viđen sredinom prošle godine, kada je pušten iz turskog pritvora. Nakon toga nestao je, prema obaveštajnim podacima, u Siriji.

Mohamed je 2013. uhapšen u Turskoj kada je pokušao sa lažnim libijskim pasošem da otputuje u Siriju.

U Austriji se za Mohameda čulo kada je spetembra 2007, kada je imao 22 godine, sa svojom tadašnjom suprugom Monom S, zbog video snimaka uhapšen zbog pretnji upućenim Austriji i Nemačkoj. Zbog toga je bio pritvoren četiri godine.

On je bio aktivan u nemačkoj ispostavi "Globalni islamski medijski front", a od 2006. u Austriji je vodio organizaciju "Islamska omladina Austrije", koja je tada uvrštena kao radikalna institucija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.