Amerika sad hvali Siriju?!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2013, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika sad hvali Siriju?!

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada zaslužuje pohvale zbog poštovanja dogovora o uništenju hemijskog oružja.

Nisu očekivali da Sirija poštuje dogovor: Džon Keri  

Keri je izjavu dao pošto je tim međunarodnih stručnjaka saopštio da je počeo proces uništenja sirijskog arsenala hemijskog oružja. Misija je ustanovljena pod rezolucijom Saveta bezbednosti UN, koja je usvojena posle dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rusije i SAD.

 

"Proces je počeo u rekordnom vremenu i cenimo rusku saradnju i, naravno poštovanje dogovora sirijske vlade. Mislim da je veoma značajno što je za manje od sedam dana pošto je usvojena rezolucija UN određena količina hemijskog oružja uništena", rekao je Keri.

 

On je istakao da je za to zaslužna Asadova vlada i da je to dobar početak, koji SAD pozdravljaju. Uništenje hemijskog oružja nadgleda tim Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV).

 

Zvaničnik iz zajedničke delegacije OPCV-UN rekao je juče da je okončan prvi dan uništenja i onesposobljavanja i da su obrađene bojeve glave projektila, bombi uz mobilne i fiksne lansere. On je najavio da će nastaviti sa radom.

 

Sirijska vlada dala je tokom prošlog meseca OPCV-u detalje o svom arsenalu hemijskog oružja u sklopu dogovora između Rusije i SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.