Američki specijalci došli na sjever Sirije

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki specijalci došli na sjever Sirije

BEJRUT - Prvi pripadnici specijalnih postrojbi SAD-a pristigli su na sjever Sirije gdje će uvježbavati snage umjerene sirijske oporbe i kurdske borce za borbu protiv Islamske države, potvrdili su u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava i kurdski izvori.

Pripadnici vojske SAD-a došli su Kobane i pokrajinu Hasaki gdje će obučavati borce novoosnovane arapsko-kurdske koalicije, rekao je agenciji DPA >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava. Kurdski izvor u Kobaneu također je potvrdio dolazak američkih vojnika u grad.

SAD je krajem listopada je najavio da će poslati specijalne snage koje će savjetovati pobunjenike u borbi protiv džihadista, a Savez sirijskih pobunjeničkih skupina koje podržava Washington je najavio novu ofenzivu protiv Islamske države u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki.

To je, otkad su u listopadu objavile svoj osnutak, bila prva proglašena operacija Sirijskih demokratskih snaga koje su ujedinile nekoliko sirijskih pobunjeničkih skupina i kurdsku miliciju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Američki specijalci stigli na sjever Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015

DAMASK - Prvi pripadnici specijalnih jedinica Sjedinjenih Američkih Država pristigli su na sjever Sirije gdje će uvježbavati snage umjerene sirijske opozicije i kurdske borce za borbu protiv organizacije Islamska država Irak i Levant (ISIL) potvrdili su u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.