Al Kaida duž granice

Izvor: TvojPortal.com, 29.Dec.2011, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida duž granice

Dnevnik.rs DAMASK: Ambasador Sirije u Bejrutu pozvao je libansku vladu da onemogući pripadnike Al Kaide da krijumčare oružje iz Libana u Siriju, što je libanski premijer demantovao tvrdeću da za tako nešto nema dokaza.


Sirijski ambasador u Libanu Abdelkarim Ali povezao je sumnje za krijumčarenje oružja s tvrdnjama da su pripadnici Al Kaide prisutni duž libansko-sirijske granice i pozvao zvanični Bejrut >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da preduzme „jasne i odlučne mere za okončanje šverca oružja”, objavljeno je na Hezbolahovom sajtu Al Intikad.
„Otkriće libanskog ministra odbrane Fajeza Ghosna da se pripadnici Al Kaide infiltriraju u Siriju preko pograničnog libanskog sela Ersal, problem je s kojim se mora postupati odgovorno i ozbiljno”, primetio je sirijski ambasador u Bejrutu. Ali je ocenio da je krijumčarenje oružja i terorizam komplementarni i da mere libanske vlade za stavljanje tačke na to pitanje moraju biti „jasne i odlučne”. Libijski premijer Nadžib Mikati demantovao je navode sirijskog ambasadora i naveo da nema dokaza da Al Kaida deluju u Libanu.
Sirijske bezbednosne snage ubile su još 14 civila, uoči današnje posete posmatrača Arapske lige regionima koji se smatraju za jako opoziciono uporište sirijskom režimu, saopštile su grupe za zaštitu ljudskih prava. Među ubijenim civilima je i petogodišnje dete, koje je stradalo u regionu Homs kada su vojnici režima predsednika Bašara al Asada otvorili vatru na nenaoružane demostrante i ubili najmanje šest osoba, javila je agencija AP.
Posmatrači Arapske lige trebalo da obiđu severni Idlib, Hamu i Daru na jugu zemlje, gde su izbili prodemokratski nemiri još sredinom marta. AP navodi da, iako je sirijski režim učinio „ustupke” posmatračima, uključujući oslobađanje skoro 800 zatvorenika, vojska je „pred pritiskom” da rastera uglavnom mirne demostrante. (Tanjug)

AlKaidaSirija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.