Tajms ov Izrael o Trifunovićevoj izjavi

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tajms ov Izrael" o Trifunovićevoj izjavi

Jevrejska opština Beograd osudila je izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a o ovom slučaju piše i “Tajms ov Izrael“.

Trifunović je, da podsetimo, izjavio da opozicija treba da ujedini sve, čak i one koji su imali “okačene sliku“ Dimitrija Ljotića ili Josipa Broza Tita.

Kako piše u tekstu, Ljotić je poznat po tome što je pomogao srpskoj vladi iz Drugog svetskog rata, koja je brutalno nastojala da zemlju učini “slobodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Jevreja“, ubivši više od 80 odsto od 33.000 pripadnika pripadnika zajednice koja je postojala pre rata. Tito sa druge strane, navodi se dalje, bio je vođa antifašističkog pokreta tokom rata koji je vodio komunističku Jugoslaviju sve do svoje smrti 1980. godine.

“Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su ubijeni u egzekucionim kampovima širom Beograda zahvaljujući propagandnoj mašineriji saradnika nacista Dimitrija Ljotića“, navela je Jevrejska organizacija Beograda u pismu upućenom Trifunoviću.

JOB je osudila Trifinovića zbog izjednačavanja onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru da od Srbije napravi “zemlju bez Jevreja“.

“Da li mislite da treba da bude 'nebitno' da li u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera?”, dodaje se u pismu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.