Posebna sednica Narodne skupštine RS na zahtev Dodika

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posebna sednica Narodne skupštine RS na zahtev Dodika

U Narodnoj skupštini Republike Srpske biće održana posebna sednica, na zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.
Na dnevnom redu sednice Narodne skupštine biće samo jedna tačka – Izjašnjenje o izjavama člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsedništva BiH, usvojenih na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Reč je o Dodikovim izjavama o štetnosti posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsedništvu BiH.
Poslanici će se izjasniti i o predlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsedništva BiH prema kojoj je odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu Fronteks na teritoriji BiH usvojena bez konsenzusa veoma štetna po vitalne interese Srpske.
Za opoziciju, bespredmetno je razmatranje izjave o Đukanovićevoj poseti, dok onu o Fronteksu podržavaju. Za SNSD to je politikantstvo.
Sednica, koja se održava na zahtjev srpskog člana Predsedništva BiH, zakazana je za 17.00 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nešić očekuje da Skupština podrži Dodikov veto

Izvor: Blic, 26.Feb.2020

Očekujem da će Narodna skupština Republike Srpske danas podržati veto srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika jer je uradio ono što je morao i krajnje je netaktično i bezobrazno bilo od Željka Komšića i Šefika Džaferovića da u ovom momentu pozivaju Đukanovića, rekao je za Srpskainfo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.