Politički predstavnici Preševske doline traže da budu uključeni u pregovore Srbije i Kosova

Izvor: VOA, 07.Jan.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički predstavnici Preševske doline traže da budu uključeni u pregovore Srbije i Kosova

Politički predstavnici Preševske doline zatražili su od Evropske unije i predsednika Kosova Hašima Tačija da se pitanje te oblasti uvrsti u dijalog o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije. Portal koha.net javio je u nedelju da su predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Ragmi Mustafa, poslanik u Skupštini Srbije Fatmi Hasani i gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi u zajedničkom pismu EU i predsedniku Kosova zatražili da se pitanje statusa Preševske doline uvrsti u dnevni red i da oni budu deo delegacije Kosova. "Budući da smo deo spora izmedju Kosova i Srbije, pitanje Preševske doline treba da bude deo njegovog rešenja. Stoga mi zahtevamo uključivanje pitanja Preševske doline u finalnu fazu dijaloga ", kaže se u pismu. Pitanje uključivanja Preševske doline u dijalog Beograda i Prištine prvi je pokrenuo predsednik Kosova Hašim Tači, za šta je dobio podršku političkih predstavnika doline. To je kasnije imalo za posledicu otvaranje pitanja razmene teritorija kao dela konačnog sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kocijančić: Dijalog će i nadalje da vode Vučić i Tači

Izvor: Blic, 07.Jan.2019

Politički dijaog Beograda i Prištine biće nastavljen između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija i tu se ni nadalje ništa neće menjati, saopštila je portparolka EK Maja Kocijančić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.