Kina pokušava da nađe rešenje za rezoluciju sa SAD i Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pokušava da nađe rešenje za rezoluciju sa SAD i Rusijom

Sat vremena pred najavljeni početak sastanka Saveta bezbednosti na kojoj bi trebalo da bude razmatran predlog britanske rezolucije o Srebrenici, kineske diplomate pokušavaju da pronađu rešenje sa predstavnicima SAD i Rusije, saznaje RTS.

Za sada, nema informacija o napretku pregovora ili novom predlogu rezolucije, saznaje ta TV stanica u diplomatskim krugovima u Njujorku.

Sednica posvećena Bosni i Hercegovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvobitno je bila zakazana za 16 časova, zatim je odložena za sat vremena, a potom je doblo i do drugog odlaganja za 21 sat po srednjoevropskom vremenu.

U Savetu bezbednosti u toku su konsultacije, sazvane pošto je Kina tražila da se glasanje o rezoluciji odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica ovog tela svetske organizacije.

Prethodno je Rusija obavestila ostale članice SB da planira da uloži veto.

Tekst britanske rezolucije apsolutno je neprihvatljiv za Srbiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina traži rešenje za rezoluciju sa SAD i Rusijom, sednica odložena za sredu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015

Sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj treba da bude razmotren predlog britanske rezolucije o Srebrenici odložena je za sredu u 16 sati, javio je RTS. Sat vremena pre početka stigla je informaacija da kineske diplomate pokušavaju da pronađu rešenje sa predstavnicima SAD i Rusije...Za sada, nema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.