Grčka: Proslava 1. maja štrajkom

Izvor: B92, 01.Maj.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Proslava 1. maja štrajkom

Atina -- Povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada - 1. maja, u Grčkoj je u ponoć počeo 24-časovni generalni štrajk protiv strogih mera štednje.

Organizatori štrajka zahtevaju stavljanje tačke na mere štednje što je dovelo do šest uzastopnih godina recesije u zemlji, a 24-časovna protestna akcija očekuje se da će ozbiljno poremeti obavljanje javnih usluga u zemlji.

Očekuje se da će javni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevoz loše funkcionisati, trajekti ka i sa grčkih ostrva je zaustavljen, a bolnice će primati samo hitne slučajeve, navodi BBC.

Grčka policija je stavljena u stanje pripravnosti zbog strahovanja od ponavljanja nasilja viđenog tokom prethodnih protesta.

Iz dva najveća grčka sindikata - GSEE i ADEDI pozvali su na "masovnu mobilnost" demostranata.

Sindikati su saopštili da će se ovaj generalni štrajk fokusirati na zahteve da se zaustave mere štednje i navode da su vladine mere doveli do rekordnog nezaposlenosti od 27 odsto, među kojima je skoro 60 odsto mladih.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci štrajkom obeležavaju 1. maj

Izvor: Akter, 01.Maj.2013

Povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada - 1. maja, u Grčkoj je u ponoć počeo 24-časovni generalni štrajk protiv strogih mera štednje

Nastavak na Akter...

Grčka: Generalni štrajk zbog mera štednje

Izvor: Mondo, 01.Maj.2013

Povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada - 1. maja, u Grčkoj je u ponoć počeo 24-časovni generalni štrajk protiv strogih mera štednje, javio je jutros britanski Bi-Bi-Si (BBC)...Organizatori štrajka zahtevaju stavljanje tačke na mere štednje što je dovelo do šest uzastopnih godina...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.