Grčka: Istraga protiv 10 mitropolita

Izvor: Studio B, 02.Dec.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Istraga protiv 10 mitropolita

U Grčkoj se vodi istraga protiv deset mitropolita zbog sumnje da su utajili porez u vrednosti od više od milion evra.

Pozivajući se na grčki list Etnos, VIA navodi da imena većine arhijereja koji su pod istragom nisu poznata, ali da je prema nezvaničnim podacima, među njima i mitropolit Nikeje koji je kandidat za prvojerarha.

Vanredna sednica Sinoda zakazana je za 10. decembar, a mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mesinijski Hrizostom izjavio je de će jedna od tema biti istraga protiv mitropolita, kao i da Crkva ima poverenja u kontrolne mehanizme

države i u sudstvo.

Mitropolit Pavle je, naglašavajući da arhijerejima koji su "skupljali novac za sebe", mesto nije u crkvi, kazao da je u Grčkoj nekada bilo puno dobrotvora, a da sada preovladavaju otimači, kao i da zemlju "razara pohlepa".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Grčka: Istraga protiv 10 mitropolita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2012

U Grčkoj se vodi istraga protiv deset mitropolita zbog sumnje da su utajili porez u vrednosti od više od milion evra. Pozivajući se na grčki list Etnos, VIA navodi da imena većine arhijereja koji su pod istragom nisu poznata, ali da je prema nezvaničnim podacima, među njima i mitropolit Nikeje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.