Erdogan: Novih 500 stanova u Albaniji za godinu dana

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Novih 500 stanova u Albaniji za godinu dana

Predsednik Turske Republike Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja izgraditi petsto novih stanova u područjima pogođenim zemljotresom u Albaniji, u roku od godinu dana.
Redžep Tajip Erdogan je rekao da su timovi iz Turske u Albaniji, koju je 26. novembra pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljotres jačine 6,4 jedinice Rihterove skale.

"Mi smo u kontaktu sa ministarkom kulture Albanije i očekujemo da odluče gde da gradimo, da bismo što pre započeli sa izgradnjom. U roku od šest meseci do godinu dana ćemo završiti sa izgradnjom. Zbog hladnog vremena rešili smo da pošaljemo šatore koji se koriste tokom zime", rekao je Erdogan, preneo je portal A1 iz Severne Makedonije.
Na pitanje da li veruje da će učesnici donatorske konferencije za Albaniju pozitivno odgovoriti na poziv za pomoć toj zemlji nakon zemljotresa, rekao je da je on ponovio poziv albanskog premijera Edija Rame za pomoć i da se nada pozitivnom odgovoru.
Nakon susreta Rame sa Erdoganom na donatorskoj konferenciji u Istanbulu, Rama je izjavio da se svi solidarišu sa onima koji su pogođeni zemljotresom, ali da je ta solidarnost daleko od dovoljne za potrebe zemlje u cilju prevazilaženja posledica zemljotresa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Erdoan obećao 500 stanova u Albaniji za godinu dana

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2019

ANKARA - Predsjednik Turske Republike Redžep Tajip Erdoan rekao je da će njegova zemlja izgraditi 500 novih stanova u područjima pogođenim zemljotresom u Albaniji, u roku od godinu dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.