Šestoro mrtvih u napadu na autobus u Kolumbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro mrtvih u napadu na autobus u Kolumbiji

BOGOTA - Šest osoba, među kojima dvoje dece, poginulo je danas kada su gerilici za koje se veruje da su pripadnici grupacije Revolucionarne oružane snage Kolumbije (FARK) zaustavili i zapalili autobus na jugu Kolumbije, saopštio je lokalni zvaničnik.

Policija je saopštila da se u napadnutom autobusu nalazilo dvadesetak putnika.

"Gerilci, najverovatnije članovi FARK-a, zaustavili su i zapalili autobus. Pojedinosti i razlozi zbog čega su zapalili vozilo u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su putnici, još nisu poznati", rekao je novinarima guverner države Narino.

"Pronađeno je šest izgorelih tela, četvoro odraslih i dvoje dece", dodao je on.

Grupacija FARK mahom je razbijena vojnom akcijom kolumbijskog predsednika Alvara Uribea, koji uživa podršku SAD, ali gerilci su još aktivni u nekim delovima zemlje gde je prisustvo države slabije, naveo je Rojters.

Pobunjenici često zaustavljaju i pale autobuse i kamione, što je način zastrašivanja.

Konflikt koji traje u Kolumbiji već četiri decenije oslabio je otkako je Uribe došao na vlast 2002. godine i poslao trupe da ponovo zauzmu teritorije pod kontrolom ilegalnih oružanih grupa.

Grupacija FARK oslabljena je gubitkom glavnih komandanata, kao i dezertiranjima, ali se još bori u udaljenim, ruralnim zonama, podsetio je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šestoro mrtvih u napadu u Kolumbiji

Izvor: B92, 20.Nov.2009, 23:35

Bogota -- Šest osoba, među kojima dvoje dece, poginulo je kada su gerilici za koje se veruje da su pripadnici FARK-a, zaustavili i zapalili autobus na jugu Kolumbije... Policija je saopštila da se u napadnutom autobusu nalazilo dvadesetak putnika. "Gerilci, najverovatnije članovi FARK-a (Revolucionarne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.