Tadić:Saradnja podrazumeva hapšenja

Izvor: B92, 24.Dec.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Saradnja podrazumeva hapšenja

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbiji nema puta u Evropsku uniju bez okončanja saradnje sa Haškim tribunalom.

Tadić smatra da saradnja podrazumeva hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kao i da građani u Srbiji ne smeju da se obmanjuju kada je u pitanju ta saradnja. On je rekao i da će nove obaveze Srbije podrazumevati dublje i teže reforme kojima uvek ima otpora.

"Ne može se ići u Evropu, a da se ne uhapse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ratko Mladić i Goran Hadžić. Kada neko kaže - 'Hoćemo da Srbiju vodimo u Evropu, a nećemo da sarađujemo sa Haškim tribunalom', onda obmanjuje građane. To je isto kada neko kaže hoću da idem napred kao što idem nazad", rekao je on.

"Ne može se ići u EU, a da se ne uhapse Ratko Mladić ili Goran Hadžić i svi oni koji kažu da su za evropske integracije moraju jasno da kažu pre toga da su spremni da uhapse haške optuženike", smatra Tadić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.