Četvrtak, 24.12.2009.

21:25

Tadić:Saradnja podrazumeva hapšenja

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbiji nema puta u Evropsku uniju bez okončanja saradnje sa Haškim tribunalom.

Izvor: FoNet

Default images

Tadić smatra da saradnja podrazumeva hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kao i da građani u Srbiji ne smeju da se obmanjuju kada je u pitanju ta saradnja. On je rekao i da će nove obaveze Srbije podrazumevati dublje i teže reforme kojima uvek ima otpora.

"Ne može se ići u Evropu, a da se ne uhapse Ratko Mladić i Goran Hadžić. Kada neko kaže - 'Hoćemo da Srbiju vodimo u Evropu, a nećemo da sarađujemo sa Haškim tribunalom', onda obmanjuje građane. To je isto kada neko kaže hoću da idem napred kao što idem nazad", rekao je on.

"Ne može se ići u EU, a da se ne uhapse Ratko Mladić ili Goran Hadžić i svi oni koji kažu da su za evropske integracije moraju jasno da kažu pre toga da su spremni da uhapse haške optuženike", smatra Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: