Prvostepena presuda Karadžiću iduće godine

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Sep.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvostepena presuda Karadžiću iduće godine

Prvostepena presuda nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću mogla bi da bude izrečena u oktobru naredne godine, a nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Srpske generalu Ratku Mladiću sredinom 2016, najavio je glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Hasan Dželou. On je naveo da bi prvostepena presuda nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Krajine >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << Goranu Hadžiću mogla da bude izrečena krajem naredne godine. Dželou je za banjalučke medije rekao da još nije sasvim jasno kada će biti izrečena prvostepena presuda lideru radikala Vojislavum Šešelju. Funkcije Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju sa sjedištem u Hagu i Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu sa sedištem u Aruši, po njihovom zatvaranju, preuzima i nasljeđuje Mehanizam za međunarodne krivične sudove.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Je li svjedok napadao Sarajevo ili spriječavao sukob?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2014

Haško suđenje zapovjedniku Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću nastavilo se iskazom umirovljenog pukovnika Milosava Gagovića, bivšeg zapovjednika Četvrtog korpusa Jugoslavenske narodne armije, JNA, koji je nakon što je 1992.godine transformiran u Sarajevsko-romanijski korpus VRS-a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.