Kosačov: Srbija bi mogla da doživi razočarenje

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: Srbija bi mogla da doživi razočarenje

Srbija se nada da će, posle izručenja Ratka Mladića, njen put ka Evropskoj uniji biti ubrzan, ali bi mogla doživeti razočarenje, izjavio je šef Komiteta za inostrane poslove Državne Dume Rusije Konstantin Kosačov, ocenivši da EU nije spremna da prihvati u svoje članstvo još jednu državu u tranziciji.

"Verujem da će Mladić definitvno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti izručen Haškom tribunalu i to iz jednostavnog razloga - to je državni projekat Srbije", smatra Kosočov.

On je dodao da je Srbija veoma zainteresovana da ostvari napredak u pregovorima za pristupanje EU, a hapšenje Ratka Mladića je jedan od najvažnijih preduslova da se taj napredak ostvari.

Kosačov je rekao da kao ruski političar oseća simpatije prema težnjama Srbije da postane član EU i izrazio nadu da to neće izazvati dodatne probleme u bilateralnim odnosima između Srbije i Rusije.

"Međutim, sumnjam da će Srbija uspešno ostvariti te svoje težnje, napomenuo je ruski zvaničnik. Priča Brisela o Ratku Mladiću je do sada bila korišćena kao objašnjenje Beogradu zašto članstvo Srbije u EU nije moguće, a sada, kada je Mladić uhapšen, Brisel će morati da se izjasni da li će proces priključenja Srbije biti ubrzan ili ne", naglasio je Kosačov.

Prema njegovim rečima, EU nije spremna, u vremenu finansijske krize, da prihvati u svoje članstvo još jednu državu u tranziciji.

"Zbog toga mislim da bi Srbija mogla da doživi razočarenje u bliskoj budućnosti, kada dobije obrazloženje zbog čega njen put u EU još neće biti ubrzan", ocenio je Kosačov.

Povezane vesti: Dačić apelovao na SRS da protest organizuje na miran nači Ratko Mladić: Ne izazivajte nerede zbog mene Vukčević: Karlu del Ponte čeka vino u mom kabinetu Vikiliks: Vlasti u Srbiji od 2006. znale gde je Ratko Mladić Darko Mladić: Tražićemo psihičko veštačenje
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosačov: Srbija bi mogla da doživi razočarenje

Izvor: S media, 28.Maj.2011

Srbija bi mogla doživeti razočarenje, izjavio šef Komiteta za inostrane poslove Državne Dume Rusije Konstantin Kosačov. EU nije spremna da prihvati u svoje članstvo još jednu državu u tranziciji. ..Srbija se nada da će njen put ka Evropskoj uniji biti ubrzan posle izručenja Ratka Mladića,...

Nastavak na S media...

KOSAČOV: MOGUĆE RAZOČARANJE SRBIJE

Izvor: Kurir, 29.Maj.2011, 09:02

MOSKVA - Srbija se nada da će posle izručenja Ratka Mladića njen put ka EU biti ubrzan, ali bi mogla doživeti razočaranje, izjavio je šef Komiteta za inostrane poslove Državne Dume Rusije Konstantin Kosačov, ocenivši da EU nije spremna da prihvati u svoje članstvo još jednu državu u tranziciji...-...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.