Đelić: Status kandidata u decembru ili ostavka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2011, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Status kandidata u decembru ili ostavka

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija dobiti status kandidata u decembru ove godine i ponovio da će, ukoliko se to ne dogodi, podneti ostavku na svoju funkciju.

"Kako odgovoran čovek stojim iza svake svoje reči. Stav o ostavci sam izrazio i pre nego što je lociran (haški optuženik Ratko) Mladić. Siguran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam da će EK pozitivno oceniti stepen reformi koje su do sad sprovedene u Srbiji. Verujem da ćemo u decembru dobiti status kandidata", rekao je Đelić za "Danas".

On je istakao da će srpska strana dati svoj maksimum da se reši pitanje kosovskog pečata, "ali ne po svaku cenu".

"To nije nov uslov, on postoji u Akcionom planu i mi ćemo dati maksimum da do rešenja dođe, ali ne po svaku cenu", naveo je Đelić.

On je izrazio uverenje da je Srbija bliža EU nego ranije, kao i da mora raditi na dijalogu sa Prištinom, koji je, kako je kazao, Srbija i inicirala.

Đelić je ocenio i da je bila uspešna poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, jer su na otvoren način razmenjeni stavovi dve zemlje o najvažnijim pitanjima.

On je rekao da će u septembru biti usvojeni zakoni o javnoj svojini i restituciji i istakao da nije Evropska komisija, već Srbija ubacila u Akcioni plan donošenje tih zakona.

Đelić je naveo i da je do sad obezbeđeno 110 miliona evra za vraćanje nacionalizovane imovine, za šta je potrebno dve milijarde evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Status kandidata u decembru

Izvor: Mondo, 26.Avg.2011

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija dobiti status kandidata u decembru ove godine i ponovio da će, ukoliko se to ne dogodi, podneti ostavku na svoju funkciju.

Nastavak na Mondo...

Đelić: Podneću ostavku ako ne dobijemo status kandidata

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Srbija u decembru dobiti status kandidata i istakao da će podneti ostavku ako do toga ne dođe do kraja godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.