Darko Mladić: Skandalozno je da tužilaštvo u Hagu ignoriše garancije Rusije

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Mladić: Skandalozno je da tužilaštvo u Hagu ignoriše garancije Rusije

Skandalozno je da tužilaštvo u Hagu ignoriše garancije Rusije i kao argument da se Ratko Mladić ne pusti na privremeno lečenje u Moskvu navode da postoji mogućnost da pobegne. Tim stavom vređaju i omalovažavaju Rusiju. Ovim rečima generalov sin Darko Mladić komentariše obrazloženje haškog tužilaštva zašto se protivi lečenju Mladića u Moskvi, prenose Novosti.



- Za manje zdravstvene probleme prihvatao je garancije Albanije, BiH, Hrvatske - ukazuje Darko Mladić.

- Lekari veštaci su analizirali celokupnu Ratkovu medicinsku dokumentaciju i ustanovili propuste i potrebu za bolničkim lečenjem. S druge strane, tužilac sam tumači medicinske izveštaje. Ne sporimo da je u Hag prebačen teško bolestan i da su mu spasli život, ali sada mu je ponovo loše i život mu je ugrožen. U zoni je najvišeg rizika. Neophodno je uraditi određene testove, koje oni za šest godina u Hagu nisu uradili. Tužilac paušalno kaže da se ne ispunjavaju uslovi, a svi potrebni uslovi su ispunjeni.


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.