Cvetković zadovoljan radom rekonstruisane Vlade

Izvor: S media, 21.Jun.2011, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković zadovoljan radom rekonstruisane Vlade

"Zadovoljan sam radom rekonstruisane Vlade u prva tri meseca. Učinjeni su značajni pomaci u svim oblastima, ali ima još dosta da se uradi" - rekao premijer Cvetković.

Mirko Cvetković sumira rad rekonstruisane Vlade:

Hapšenjem Ratka Mladića ispunjen je jedan od osnovnih uslova u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom i time uklonjena najveća prepreka na našem putu ka EU >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << .

Očekujem do kraja godine da dobijemo status kandidata i datum početka pregovora. Što se tiče rešavanja problema na Kosovu, ušli smo u dijalog sa Prištinom koji će rezultirati rešavanjem konkretnih problema građana i smatram da dijalog predstavlja krupan početni korak za pomirenje na ovim prostorima.

Subvencionisani krediti zavise od Cvetkovića

Neodgovorna Vlada samo produbljuje krizu

Imunitet samo za govor u parlamentu

Na ekonomskom planu smo, u skladu sa ranijim antikriznim merama, doneli paket postkriznih mera koje su ekonomskog i socijalnog karaktera, prvenstveno usmerene na podizanje životnog standarda i povećanje zaposlenosti. Građanima smo omogućili odloženo plaćanje kredita, a u dogovoru sa bankama ta mogućnost je pružena i preduzećima.

U poslednja dva meseca zaustavljen je pad broja nezaposlenih i prvi put od početka svetske krize zabeležen rast zaposlenih. Poslodavcima smo omogućili mere za podsticaj zapošljavanja kroz značajno smanjenje poreza i doprinosa za novozaposlene. U toku je postupak povezivanja radnog staža za pedeset hiljada radnika.

Predupredili smo nestašice i obezbedili prihvatljive cene osnovnih životnih namirnica. Doneli smo novi program subvencionisanja kamata za poljoprivredne proizvođače koji je usmeren na razvoj stočarstva. Istovremeno, zadržali smo isti nivo podrške proizvodnji ratarskih kultura.

Javna potrošnja, nivo deficita i nivo zaduženja u skladu su sa zacrtanim fiskalnim pravilima. U prvom kvartalu ostvarili smo rast privredne aktivnosti od tri odsto, rast industrijske proizvodnje u prva četiri meseca bio je 4,5 odsto, dok je rast izvoza veći za 31 odsto.

Ekonomska kriza kod nas je ostavila znatno manje posledice nego u zemljama koje su neuporedivo bogatije od Srbije i to je bio glavni zadatak ove vlade - da prođemo sa što manje ožiljaka, što smatram uspehom.

Premijer Srbije Mirko Cvetković za P R E S S
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.