Čanak: Zdravstveno stanje Mladića nije razlog za oslobađanje

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Zdravstveno stanje Mladića nije razlog za oslobađanje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak poručio je da Srbija i njeni građani ne zaslužuju da se njen krhki ugled u svetu rizikuje zbog zločinca i kukavice, napominjući da zdravstveno stanje Ratka Mladića nije i ne može biti opravdanje za njegovo oslobađanje.

Ukoliko Vlada Srbije odluči da pruži garancije za privremeno oslobađanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ratka Mladića, kao što je najavila ministarka pravde, biće to izuzetno loš potez koji će naneti veliku štetu najpre odnosu sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim i štetu na unutrašnje-političkom planu u Srbiji, navodi se u pisanoj izjavi Čanka.

Zločini Ratka Mladića, najveći na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, naneli su ovoj zemlji ogromnu sramotu pred čitavim svetom, podsetio je on, a njegovo kukakvičko skrivanje niz drugih problema u odnosu sa međunarodnom zajednicom.

 Takva odluka Vlade Srbije bila bi nespojiva sa politikom jačanja saradnje sa BiH koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio u Sarajevu i vodi direktno stvaranju novih napetosti, a njen rezultat bio bi pad u odnosima dve zemlje, smatra Čanak.

Zaista je teško za očekivati da Sarajevo razume da je Srbija prijatelj, da nije bauk i da treba zajednički da radimo na unapređenju trgovinske razmene, ukoliko Vlada Srbije donese takvu odluku, predočio je Čanak.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.