Bramerc: Srbija ne ulaže dovoljno napora da uhvati haške begunce

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Srbija ne ulaže dovoljno napora da uhvati haške begunce

BEOGRAD - Napori Srbije da uhvati haške begunce Ratka Mladića i Gorana Hadžića nisu bili dovoljni, naveo je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u najnovijem izveštaju o saradnji Srbije sa tim sudom.

U Bramercovom izveštaju, u koji je internet portal RTS-a imao uvid, navodi se da nikakvi rezultati nisu postignuti i da se stiče utisak da njegove kritike nisu dale vidljive rezultate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Brojni rokovi i ciljevi koji su postavljeni pred Srbiju nisu ispoštovani. Strategija koju Srbija trenutno sprovodi pokazuje se krajnje neefikasnom", navodi se u izveštaju koji Savet bezbednosti UN treba da razmotri 6. juna.

U Bramercovom izveštaju piše da "Srbija mora da preispita svoju strategiju i pristup hvatanju begunaca". "Neophodan je rigorozniji pristup, proširivanje opsega istrage i

efikasno korišćenje svih raspoloživih sredstava", navodi se u izveštaju glavnog haškog tužioca.

Prema Bramercu, kako navodi RTS, srpske vlasti "fokusirale su se na ograničen broj tragova i nisu uspele da primene sporazum po kome istraga treba da bude mnogo šira" Bramerc je naveo da je bio dva puta u Beogradu i da je tokom njegovog poslednjeg dolaska (10. i 11 maj) Srbija poručila da je povećala broj ljudi koji rade na potrazi i da je, u toj akciji, povećala ulogu policije.

Povezane vesti: Bramerc: Srbija ne ulaže dovoljno napora da uhvati haške begunce Bramerc danas šalje UN izveštaj o saradnji Beograda i Haga Bramerc: Ostaje otvoreno pitanje izručenja optuženih Bramerc sutra podnosi izveštaj o saradnji Srbije i Haga Bramerc: Napori Srbije da pronađe Mladića i dalje problematični
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.