Zukorlić optužuje Rasima Ljajića

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić optužuje Rasima Ljajića

Beograd -- Izborni štab Muamera Zukorlića optužio je funkcionere SDA da su od onih koji su podržali muftijinu kandidaturu "tražili da posvedoče da su potpisi krivotvoreni"

Zukorlićev izborni štab u saopštenju dostavljenom medijima tvrdi da je u toku dana došlo više građana da im se na to požali, a da su funkcioneri Lajićeve stranke nezakonito došli do baze podataka sa imenima građana koji su podržali muftijinu kandidaturu za predsednika Srbije.

Tim povodom Zukorlić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izjavio da uvid u tu bazu podataka, pored njegovog Izbornog štaba, imaju sudovi u kojima su overavani potpisi, Republička izborna komisija i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu saoupravu.

"Jasno je da se ovđe radi o najbrutalnijem kršneju zakonskih i ustavnih odredbi, a naročito Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja", rekao je Zukorlić.

On je pozvao poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića da upotrebi sva svoja ovlašćenja "kako bi se zaustavilo dalje proganjanje građana Republike Srbije, a svi oni koji zloupotrebljavaju državne organe, priveli licu pravde i adekvatno sankcionirali."

Podsetivši da još nemamo uvid u birački spisak, Zukorlić je izrazio sumnju da se iz biračkih spiskova brišu svi koji podržavaju njegovu kandidaturu i za koje se zna da će za njega glasati.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Kandidatura Srbije,   Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.