Izvor: Radio 021, 12.Sep.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička ponuda Srbije prilagođena kineskim turistima uskoro na Alibabinoj platformi

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će na jednoj od "Alibabinih" platformi "Fligi" od 20. septembra biti istaknuto sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu, posebno vodeći računa o posebnim referencama i afinitetima kineskih turista.

Ljajić je za RTS rekao i povodom početka prikazivanja dve emisije na kineskoj CCTV televiziji namenjene onima koji razmišljaju da snime film u Srbiji, da je cilj da se privuče i deo filmske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << industrije zbog povoljnih cena i atrakcija.

"Nadam se da i tu možemo da budemo konkurentni i da i taj vid turizma razvijemo u smislu privlačenja kineskih turista", rekao je Ljajić.

Ljajić je najavio da će Turistička organizacija Srbije uskoro posetiti sajam u Singapuru, a da Kina predstavlja našu ulaznicu za čitavu Aziju.

Kako je rekao, iako Evropska unija na odnose Srbije sa Kinom ne gleda blagonaklono, svako nastoji da dođe do "jeftinijeg novca", ali da je EU apsolutni prioritet Srbije i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta.

"S druge strane, mi želimo da razvijamo odnose sa Kinom, želimo da imamo jedan potpuno transparentan odnos i da realizujemo brojne infrastrukturne projekte. Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati", zaključio je Ljajić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ljajić: Na Alibabinoj platformi od 20. septembra turistička ponuda Srbije

Izvor: Danas, 12.Sep.2019

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će na jednoj od "Alibabinih" platformi - "Fligi" od 20. septembra biti vidljiva turistička ponuda Srbije, sa posebnim osvrtom na afinitete kineskih turista. Članak Ljajić: Na Alibabinoj platformi od 20. septembra...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.