Skupština Srbije: Radikali o Ljajiću, SNS o opozicionom bojkotu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Radikali o Ljajiću, SNS o opozicionom bojkotu

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) su danas ministru trgovine Rasimu Ljajiću zamerili što nije došao na sednicu Skupštine Srbije da "brani" zakone svog resora, a poslanici vladajuće većine govorili su i o suprotnim stavovima u opozicionim redovima o bojkotu parlamenta.

Poslanik SNS Aleksandar Marković raspravu o amandmanaima iskoristio je da govori o uvredama koje je izneo funkcioner Narodne stranke Vladimir Gajić o poslanici Demokratske stranke Nataši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vučković koja se usprotivila bojkotu parlamenta.

On je kazao da ga "brine narastanje agresije, histerije i nasilja u društvu" i kazao da je Gajić za Natašu Vučković na društvenojh mreži Tviter napisao da je "impotetna amaterka".

Navodeći da je Nataša Vučković rekla da bojkot nije politika i da joj se to pripisuje kao greh, potvrdio je da i on smatra da bojkot "zaista i nije politika".

"Bojkot ni na koji način ne može da bude politika, a zaslužila je ovakvo divljanje i ovakvo vulgarno poniženje od strane ostatka Saveza za Srbiju", rekao je Marković.

Radikali su zamerili Rasimu Ljajiću jer nije došao u Skupštinu Srbije a na denvnom redu su zakoni iz njegovog resora, te je poslanica SRS Vjerica Radeta ocenila da u parlament možda nije došao jer zna da bi radikali govorili o "njegovoj povezanosti s trgovinom droge".

"Prolaze zakoni za koje je on nadležan, ali njega nema. Možda se plaši da ćemo da govorimo o nadzoru nad trgovinom heroina, pa ga zato nema. Poručite mu ministre Đorđeviću da bi da i o tome govorili", rekla je Radeta.

Poslanik SRS Milorad Mirčić rekao je da se Ljajić "stavio iznad parlamenta" i da ne poštuje poslanike i građane, a da neće da dođe jer će biti kritikovan.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Ljubomir Stojanović slaže se da je u Skupštini zakone trebalo da obrazlaže ministar nadležan za njih, te se nada da je Ljajić opravdano odsutan i da će doći nekom sledećom prilikom.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.