SRS: Ljajić leti iz vlade, SDPS: Javio laufer?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Ljajić "leti iz vlade", SDPS: Javio "laufer"?

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Verica Radeta ponovo je danas u parlamentu pitala da li će ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ostati na tim funkcijama ukoliko grupa "Vakat je", koju je podržao na izborima u Novom Pazaru, napravi koaliciju sa Sulejmanom Ugljaninom.

"Da li ste se konsultovali u vladi? Ako Ljajić ode u koaliciju sa Ugljaninom, naročito posle izjave premijerke Ane Brnabić, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << li će zadržati mesto ministra i potpredsednika vlade", pitala je Radeta ministarku pravde Nelu Kuburović koja je danas u parlamentu.

Ona je dodala da je isto pitanje juče postavila i ministru Nebojši Stefanoviću, ali da nije dobila odgovor.

Radeta tvrdi da se poslanici SDPS-a sada preporučuju, jer ne znaju šta će se desiti kada Aleksandar Vučić ipak odluči da Ljajića "istera" iz vlade, jer, kako kaže, Ljajić "ne može biti i sa Ugljaninom i u Vučićevoj vladi".

"Mi znamo da će oni ostati deo vladajuće koalicije bez obzira što će im Rasim leteti iz vlasti. Oni su se već opredelili i već je javna tajna, odnosno uveliko se priča da će stranku preuzeti Vladimir Marinković", rekla je Radeta.

Pomenuti potpredsednik skupštine Vladimir Marinković (SDPS) je iz poslaničke klupe uzvratio:

"Ovo joj je verovatno laufer dojavio sada, vidim da je koleginica imala telefonski razgovor pre nego se javila za reč".

Marinković se obratio predsedavajućem Veroljubu Arsiću, sa primedbom da jedna poslanička grupa pokušava da vodi sednice Skupštine Srbije i da vrši toliki pritisak da se vidi da je i Arsiću neprijatno zbog toga.

Neprijatno je i meni, nastavio je Marinković, ali ne zbog stranke, Ljajića ili mene lično, već zbog ministara koji su došli da govore o predlozima zakona.

Mi ćemo i dalje insistirati da prioritet budu građani, rekao je Marinković.

"A oni što misle da mogu da vode državu...vidim da pretenduje (Radeta) da i predsedniku Vučiću daje sugestije i pokušava da umesto njega vodi državu. Ne može. Može sa ovim 'našim Ramzanom Kadirovim', ali ne može ni sa nama, ni sa Vučićem, ni sa Rasimom Ljajićem. Sa vašim Ramzanom Kadirovim možete, ali to nije demokratija", rekao je Marinković.

Predsedavajući Veroljub Arisć je zbog polemike dva puta određivao pauzu, a primetio je i da su od 40 minuta, poslanici samo četiri minuta iskoristili da govore o temi, a da su čak 36 minuta iskoristili za povrede Poslovnika.

Poslanik SDPS-a Milorad Mijatović kaže da je jasno da je poslanička grupa SRS nastavila priču koju je počela pre izbora za nacionalne savete, ocenjujući da takvim ponašanjem nisu pomogli "svom prijatelju Zukorliću" već Sulejmanu Ugljaninu, čiju su izjavu poslanici Ljajićeve stranke, kako kaže, osudili.

"Nemojte se sada vaditi. Niste dobro uradili posao. Nemojte unapred govoriti ko će biti s kim. Bošnjaci su zreo narod, znaju šta valja, pustite da oni sami razmišljaju svojom glavom. Vaš problem je veliki jer ste vi stanka prošlosti. Stranka koja nestaje. Pluskvmaperfekat. Hvatate se za slamku", rekao je Mijatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polemika poslanika SRS-a i SDPS-a ostanku Ljajića na funkciji

Izvor: RTS, 07.Nov.2018

Skupština Srbije završila raspravu o amandmanima na Predlog zakona o zaštiti od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama. Podneto je 524 amandmana, O setu zakona iz oblasti pravosuđa i policije poslanici će glasati u petak. Oštra polemika poslanika SRS-a i SDPS-a o ostanku ministra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.