Ljajić sa ambasadorima Irana i Koreje o unapređenju odnosa

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić sa ambasadorima Irana i Koreje o unapređenju odnosa

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se, u odvojenim susretima, sa ambasadorima Irana Madžidom Fahim Pourom i Južne Koreje Lijem Dohunom, sa kojima je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa Srbije i tih zemalja.
Ljajića je ambasador Irana obavestio da će privredno-trgovinski centar te zemlje u Beogradu, koji će biti otvoren u naredna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva meseca, biti sedište iranske privrede za ceo region Balkana i Jugoistočne Evrope, dok je sa ambasadorom Koreje razgovarao o slobodnoj trgovini između dve zemlje.
Ambasador Fahim Pour je preneneo zainteresovanost pojedinih predstavnika iranskog finansijskog sektora za kupovinu neke od srpskih banaka, u cilju uspostavljanja platnog prometa između dve zemlje i lakšeg poslovanja privrednika iz Irana u Srbiji, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.
Ambasador Južne Koreje Li Dohun je najavio da će krajem septembra Srbiju posetiti više predstavnika turističkih agencija iz Koreje, kako bi se upoznali sa turističkim potencijalima Srbije i kasnije ih uvrstili u svoju ponudu.
Li Dohun i Ljajić razgovarali su i o mogućnostima zaključenja sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje, a potpredsednik Vlade Srbije je rekao da stručne službe Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija razmatraju efekte koje bi takav sporazum imao na postojeću robnu razmenu, kao i da će o tome izvestiti nadležne u Seulu.
Sa ambasadorom Koreje sastao se i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd postaje centar Irana za ceo Balkan

Izvor: Kurir, 22.Avg.2016

...On je u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem preneo i zainteresovanost pojedinih predstavnika iranskog finansijskog sektora za kupovinu neke od banaka u Srbiji, u cilju uspostavljanja platnog prometa između dve zemlje i lakšeg poslovanja privrednika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.