Ljajić potvrdio podršku SNS na izborima: Najlogičnije mi je da kandidat bude Aleksandar Vučić; VIDEO

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 12:17

Ljajić potvrdio podršku SNS na izborima: "Najlogičnije mi je da kandidat bude Aleksandar Vučić"; VIDEO

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić potvrdio je da će njegova stranka na sledeće izbore izaći sa Srpskom naprednom strankom.

Kao i 2022. ova partija će podržati predsedničkog kandidata SNS, iako trenutno nije poznato ko će biti kandidat naprednjaka.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić, na pitanje novinara TV Prve da li to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da će sa Srpskom naprednom strankom izaći na izbore na svim nivoima, odgovario je potvrdno.

"Da. To znači, da ćemo izaći na beogradske, parlamentarne i a podržaćemo i kandidata koga predloži Srpska napredna stranka na predsedničkim izborima."

On je za TV Prva rekao da ima više razloga zašto će njegova partija podržati SNS.

"Najpre, činjenica je da smo proteklih deset godina uspešno sarađivali. Verujem da su postignuti značajni rezultati u onim ključnim oblastima koji su nas motivisali tada da sarađujemo sa SNS. Kad to kažem pre svega mislim na ekonomsku i socijalnu obnovu zemlje, jačanje infrastrukutre, evropski put Srbije, kao i regionalnu saradnju.

On je dodao da je sad došlo do usporavanja evropskog puta Srbije, ali ne zbog Srbije već zbog "zamora u okviru same EU", ali da su evropske integracije jedan od ključnih ciljeva njegove stranke.

Na pitanje ko bi mogao da bude kandidat naprednjaka ukoliko predsednik Vučić odluči da se ne kandiduje, Ljljajić je rekao da kada jedna koalicija ide na izbore ona ide "da pobedi" i da se bira "najbolji kandidat".

"Izbori nisu Olimpijske igre pa je na njima samo važno učestvovati, jedna koalicija ide da pobedi".Naravno da se bira kandidat koji ima najviše šanse da pobedi. Kandidujete nekog ko ima najbolje šanse da pobedi", kazao je.

Ipak Ljajić kaže da mu je najlogičnije da to bude najjači kandidat.

"Kao član koalicije, mogu samo da posmatram taj proces izbora kandidata, ali mi je najlogičnije da to bude predsednik Aleksandar Vučić, čovek koji ima najviše šanse da pobedi", uveren je Rasim Ljajić.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.