Izvor: Blic, 21.Nov.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: "Zbog taksi Prištine Srbija izgubila skoro 400 MILIONA EVRA"

Srbija je za godinu dana, od 21. novembra 2018, zbog taksi od 100 odsto koje je uvela Priština izgubila 395,7 miliona evra, odnosno u tolikoj vrednosti je manje robe isporučeno na Kosovo i Metohiju u odnosu na prethodne godine, izjavio je danas ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić. Pre uvođenja prištinskih taksi, izvoz iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju iznosio je na godišnjem nivou 445 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Taksa Prištine i dalje na snazi – "ne zanima ih šta potrošači traže"

Izvor: RTS, 21.Nov.2019

Za godinu dana od kako je Priština uvela taksu od 100 odsto, srpska privreda je izgubila 395,7 miliona evra. U gubitku su i kosovska preduzeća, ali i tamošnji potrošači koji su se suočili sa poskupljenjima. Od nove kosovske vlade očekuje se da ukine taksu, ali će njene posledice potrajati. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.