Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori što pre

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Rekonstrukcija Vlade ili izbori što pre

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da nije pristalica čestih izbornih ciklusa, ali da bi voleo da se izbori, ili rekonstrukcija Vlade, desi što pre.

"Voleo bih da se to desi što pre, čini mi se kasno i prekosutra, a kamoli za godinu dana", zaključio je Ljajić.

On je za TV Prva ponovio da se ne povlači iz politike, ali da neće biti ministar u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije ako dođe do njene rekonstrukcije, ili do novih izbora.

Kazao je da želi da nastavi da se bavi politikom i da će se možda u nekom trenutku vratiti u Vladu Srbije, kao i da će 2019. godina biti "izborna ili predizborna".

"Očekujemo reakciju EU na proširenje mera Prištine"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da očekuje odlučnije reakcije Evropske unije nakon što je Priština uvela uvozne tarife od 100 odsto i za devet međunarodnih brendova koji se proizvode u Srbiji.

On je kazao da je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić na vreme obavestio Vladu da će sankcije biti proširene i ocenio da će EU možda reagovati sada, kada su i pojedine evropske kompanije pogođene merama Prištine.

Ljajić je ocenio da Kosovo želi da poboljša svoje pregovaračke pozicije "tako što će napraviti problem, koji bi onda rešavala međunarodna zajednica", ali i da je uvođenje taksi usmereno na birače na Kosovu, zato što se svaka mera protiv Srbije među njima doživljava pozitivno.

Kazao je da bi uvođenje recipročnih mera izazvalo brojne probleme na međunarodnom planu, pošto bi Srbija tada bila viđena kao strana koja nije spremna na kompromis.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kako će EU sad reagovati kad je reč o njihovim firmama" VIDEO

Izvor: Prva.rs, 29.Dec.2018

Ljajić je za Prvu TV povodom prošrenja važenja takse od 100 odsto i na robu stranih kompanija iz Srbije, kazao da EU ima instrumente da reaguje ali da neće biti ništa čudno ako ta reakcija izostane.. "Sad me zanima kako će reagovati kada se radi o njihovim firmama. Ako neće da zaštite nas onda...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.