Posle dve decenije Rasim Ljajić nije među ministrima - To sam najavio

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 18:26

Posle dve decenije Rasim Ljajić nije među ministrima - "To sam najavio"

Mandatarka Brnabić otkrila je imena budućih ministara, a ono što se najviše komentarisalo jeste da posle skoro dve decenije među ministrima nije Rasim Ljajić.

Ljajić je prvi put za ministra i to u Vladi SRJ izabran 2000. godine, kada je izabran za saveznog ministra za nacionalne i etničke zajednice.

Nakon toga, bio je u koordionacionim telima Vlade Srbije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i za KiM, a obavljao je i funkciju ministra za ljudska i manjinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava, ministra za rad i socijalnu politiku, ministra spoljne i unutrašnje trgovine.

Pored toga, u protekle dve decenije Ljajić je bio je i potpredsednik Vlade kao i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Rasim Ljajić je ranije još obećao da neće biti deo izvršne vlasti. Tada je rekao da za takvu odluku postoje dva razloga, ali da su dva ključna. Međutim, naglašava i da je jedan od retkih ministara koji je "izašao iz Vlade, a da nije oteran".

"Prvi je činjenica da sam pre dve godine to najavio i nekoliko puta ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj Vladi i da sam večni ministar", naveo je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.