Prokupački socijalisti izabrali novog predsednika Gradskog odbora

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2022, 17:41

Prokupački socijalisti izabrali novog predsednika Gradskog odbora

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Prokuplju jednoglasnom odlukom izabrao je Gordanu Janković za predsednicu u narednom četvorogodišnjem mandatu. Prokupački socijalisti će na predstojećem kongresu SPS-a podržati Ivicu Dačića za predsednika stranke, dok će Vladimir Zagrađanin biti podržan za mesto predsednika Izvršnog odbora stranke.

Jankovićeva je jedan od 6 odbornika SPS-a u lokalnom parlamentu, dugogodišnji je član prokupačkih socijalista i do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je obavljala nekoliko javnih i važnih funkcija u gradu, od gradske većnice do poverenice u Povereništvu za izbegla i raseljena lica.

Nedugo nakon koncesije Apoteke Prokuplje, sa mesta pravnika, gde je bila zaposlena, prelazi u prokupački Dom zdravlja, gde i danas radi.Gordana Janković predsednik prokupačkih socijalista; Foto: D. Ž.

Od 49 članova Gradskog odbora Izbornoj skupštini su prisustvovala 42. Izabran je Gradski odbor koji ima 27 članova, a Jankovićeva je izabrana za predsednika. Po prvi put u SPS-u imamo bratstvo i jedinstvo i idemo na pobedu na sledećim lokalnim izborima - optimisti su u SPS-u.

Prokupački socijalisti su zvanično u opoziciji na lokalu i nema ih na javnim funkcijama u Prokuplju, ali je vidljiva prećutna saradnja te stranke i vladajuće Srpske napredne stranke, jer u lokalnom parlamentu ni jednu odluku većine nikada nisu kritikovali, uvek su uz naprednjake i jednoglasno podržavaju njihove ideje i planove.

Jankovićeva je ranije obavljala i funkciju Gradskog većnika u koaliciji SNS-SPS, kada je i dobila posao u Apoteci Prokuplje.

Inače, početkom februara ove godine raspušten je Opštinski odbor prokupačkog SPS-a i do sada je privremeni organ rukovodio strankom, a na poslednjim lokalnim izborima, koje je bojkotovala opozicija, osvojili su oko 10 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PUPS za predsednika odbora u Nišu izabrao Hadži Milorada Stošića

Izvor: Beta, 29.Nov.2022

 Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - Solidarnost i pravda izabrao je Hadži Milorada Stošića za predsednika Gradskog odbora u Nišu.Stošić je nakon izbora izjavio da je u Nišu mnogo toga uradjeno."Nastavljamo da se srčano zalažemo za besplatan prevoz za sve starije osobe...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.