Telekom Austrije izabrao savetnika za kupovinu Telekoma

Izvor: Beta, 08.Nov.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Austrije izabrao savetnika za kupovinu Telekoma

BEOGRAD, 8. novembra 2010. (Beta) - Planovi kompanije Telekom Austrija da učestvuje na tenderu za deo Telekoma Srbije ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše u ponedeljak austrijski list Virčaftsblat.

List, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, piše da će Telekom Austrije na tenderu za 51 odsto državnog udela u srpskom operateru fiksne telefonije predstavljati investiciona banka Meril Linč i investiciona filijala Rajfajzen banke, RIAG.

U Telekomu Austrija nisu želeli da potvrde da su te banke dobile odredjena zaduženja, piše austrijski privredni list.

List podseća da zainteresovani svoje ponude treba da uruče do 26. novembra, a da je vrednost Telekoma Srbija procenjena na izmedju 2,4 i tri milijarde evra. Prema saznanjima uključenih izvora, za Srbiju je "u potpunosti moguća i opcija" da proda ceo državni udeo u Telekomu, piše list, podsećajući da udeo države u Telekomu Srbija iznosi 80 odsto, dok ostatak pripada grčkom OTE-u, u kojem opet udeo od 30 odsto plus jedna akcija ima Nemački Telekom (Deutsće Telekom).


Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom Austrije izabrao savetnika za kupovinu Telekoma Srbija

Izvor: EMportal, 08.Nov.2010

Planovi kompanije Telekom Austrija da učestvuje na tenderu za deo Telekoma Srbije ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše danas austrijski list Wirtschaftsblatt.

Nastavak na EMportal...

Izabran savetnik za kupovinu Telekoma

Izvor: S media, 08.Nov.2010

Planovi kompanije Telekom Austrija da učestvuje na tenderu za deo Telekoma Srbije ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše danas austrijski list Virčaftsblat...List, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, piše...

Nastavak na S media...

"TELEKOM AUSTRIJE" IZABRAO SAVETNIKA ZA KUPOVINU "TELEKOMA"

Izvor: Kurir, 08.Nov.2010

BEOGRAD - Planovi kompanije "Telekom Austrija" da učestvuje na tenderu za deo "Telekoma Srbija" ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše austrijski list Viršaftsblat (Wirtschaftsblatt)...List, pozivajući se na...

Nastavak na Kurir...

"Telekom Austrije" izabrao savetnika za kupovinu "Telekoma"

Izvor: Glas javnosti, 09.Nov.2010, 07:04

BEOGRAD - Planovi kompanije "Telekom Austrija" da učestvuje na tenderu za deo "Telekoma Srbija" ulaze u odlučujuću fazu i austrijska kompanija je već izabrala investicione banke koje će je zastupati na tom tenderu, piše austrijski list Viršaftsblat (NJirtschaftsblatt)...List, pozivajući se na...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.