Venčanje princa Vilijama zakazano za 29. april

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčanje princa Vilijama zakazano za 29. april

LONDON -

Princ Vilijam i njegova verenica Kejt Midlton venčaće se u petak 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, zvanično je saopšteno danas iz kraljevske palate.

Agencija Rojters podseća da je stariji sin naslednika britanske krune princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane objavio prošle nedelje veridbu sa svojom dugogodišnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << devojkom Kejt.

Biskup se izvinio za klevetanje princa Vilijama i Kejt

Biskup engleske crkve Pit Brodbent izvinio se zbog svoje izjave da će brak princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midlton trajati samo sedam godina i da su njih dvoje "površni".

"Nije me briga za kraljevsku porodicu jer je u njoj već previše propalih brakova i preljubnika", napisao je on na društvenoj mreži Fejsbuk uz obrazloženje da je po opredeljenju republikanac.

"Već nas skupo koštaju. A kao i svakom površnom paru poznatih žuta štampa će im doći glave. Dajem im najviše sedam godina", dodao je juče biskup.

Sve to se ubrzo pojavilo i na naslovnim stranama novina u Engleskoj uz žestoke kritike biskupa, nakon čega se on oglasio sa izvinjenjem.

"Preneo sam princu Čarslu, princu Vilijamu i Kejt Midlton svoje najiskrenije izvinjenje za bol koji sam im naneo. Jasno mi je da su moji komentari bili jako uvredljivi. Nadam se da će par imati dug i srećan brak, za šta ću se i moliti", istakao je on.

Iako je vest o venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton dobro prihvaćena od strane većine Britanaca, ipak su se mogli čuti negativni komentari o količini novca koja će biti potrošena na venčanje u nezgodno doba kada se država još uvek nije opravila od krize.

Kejt kao modni uzor

Britanski list "Dejli telegraf" danas beleži da je Kejt Midlton, verenica princa Vilijama, već prerasla u modni uzor.

Svega nekoliko časova po objavljivanju veridibe, rasprodale su se kopije prstena koji je dobila, a koji je svojevremeno pripadao Vilijamovoj majci, tragično preminuloj princezi Dajani, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rasprodao se i model haljine koju je nosila tog dana, brazilske kreatorke Danijele Ise Helajel.

U fizerske salone sve češće dolaze devojke i žene koje bi da imaju frizuru kao Kejt, piše Dejli telegraf, prenosi britanski radio.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana,   Kraljevsko venčanje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.