VERENICA PRINCA VILIJAMA MODNI UZOR

Izvor: Kurir, 23.Nov.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VERENICA PRINCA VILIJAMA MODNI UZOR

LONDON - Britanski list Dejli telegraf primetio je da je Kejt Midlton, verenica princa Vilijama, već prerasla u modni uzor.

Svega nekoliko časova po objavljivanju veridbe, rasprodale su se kopije prstena koji je dobila, a koji je svojevremeno pripadao Vilijamovoj majci, tragično preminuloj princezi Dajani, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rasprodao se i model haljine koju je nosila tog dana, brazilske kreatorke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Danijele Ise Helajel. U frizerske salone sve češće dolaze devojke i žene koje bi da imaju frizuru kao Kejt, piše Dejli telegraf, prenosi britanski radio.

Svadba 29. aprila

Britanski princ Vilijam i Kejt Midlton venčaće se 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji u Londonu. Predstavnici kraljevske kuće saopštili su da je par taj datum odabrao jer želi venčanje u proleće a i zato što je to dan Svete Katarine od Sijene, čije ime nosi buduća nevesta.

U Vestiminsterskoj opatiji održano je opelo Vilijamovoj majci ledi Dajani (Diana), a u opatiji se venčala i kraljice Elizabeta Druga (Elizabeth). U hiljadu godina staroj opatiji u centru Londona tradicionalno se održavaju krunisanja britanskih kraljeva i kraljica. Precizirano je da će kraljevska porodica i porodica Midlton platiti sve troškove venčanja izuzev za obezbeđenje.

Biskup se izvinio za klevetanje

Biskup engleske crkve Pit Brodbent izvinio se zbog svoje izjave da će brak princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midlton trajati samo sedam godina i da su njih dvoje "površni". "Nije me briga za kraljevsku porodicu jer je u njoj već previše propalih brakova i preljubnika", napisao je on na društvenoj mreži "Fejsbuk" uz obrazloženje da je po opredeljenju republikanac.

"Već nas skupo koštaju. A kao i svakom površnom paru poznatih žuta štampa će im doći glave. Dajem im najviše sedam godina", dodao je biskup. Sve to se ubrzo pojavilo i na naslovnim stranama novina u Engleskoj uz žestoke kritike biskupa, nakon čega se on oglasio sa izvinjenjem.

"Preneo sam princu Čarslu, princu Vilijamu i Kejt Midlton svoje najiskrenije izvinjenje za bol koji sam im naneo. Jasno mi je da su moji komentari bili jako uvredljivi. Nadam se da će par imati dug i srećan brak, za šta ću se i moliti", istakao je on.

Iako je vest o venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton dobro prihvaćena od strane većine Britanaca, ipak su se mogli čuti negativni komentari o količini novca koja će biti potrošena na venčanje u nezgodno doba kada se država još uvek nije oporavila od krize.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.