Mensfild: Smrt princeze Dajane nije bila slučajna

Izvor: Blic, 03.Sep.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mensfild: Smrt princeze Dajane nije bila slučajna

Smrt princeze od Velsa nije bila slučajna, tvrdi u svojim memoarima Majkl Mensfild, advokat koji je na sudu predstavljao Mohameda Fajeda, oca Dajaninog prijatelja Dodija al Fajeda koji je poginuo zajedno sa princezom u nesreći u Parizu, piše "Telegraf".

Tragedija koja se dogodila 31. avgusta 1997. godine u tunelu "Alma" u Parizu još uvek je nerazjašnjena, uprkos i više nego dugoj sudskoj istrazi, navodi Mensfild >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (67) u svojoj knjizi "Memoari radikalnog advokata". Mensfild, koji je predstavljao klijente u brojnim slučajevima poznatim svetskoj javnosti, kao što je ubistvo tinejdžera Stivena Lovrensa, takođe ističe da istraga nije bila gubljenje vremena. "Teško mi je da prosto prihvatim da je to što se dogodilo u tunelu Alma u Parizu 'samo još jedna tragedija’. Naravno da je to moglo da bude to, ali to je ono što se 'oni’ uvek nadaju da ćemo mi pomisliti", napisao je Mensfild.

"Porota 7. aprila 2008. nije zaključila da je to bila samo nesreća, već su vratili presudu da je u pitanju ubistvo počinjeno od strane vozača mercedesa i vozila u pratnji. 'Vozila u pratnji’ su aspekt na koji je malo komentatora ukazalo", istakao je Fajedov advokat.

U knjizi se ponovo otvaraju druga pitanja vezana za tragediju, koja na suđenju nisu rešena pružanjem dokaza ili se nisu našla u presudi. Ovo uključuje nestalu kutiju u kojoj su bili Dajanini lični papiri, nestali vozač belog fijata, tri časa tokom večeri 30. avgusta 1997. tokom kojih nije bilo poznato kretanje Dodijevog šofera Henrija Pola i neobjašnjena veća suma novca koja je tokom tri meseca pre nesreće regularno bila uplaćivana na nekoliko računa u banci na ime Henrija Pola.

Mensfild je takođe napisao da saoseća sa Mohamedom Fajedom, koji je "stalno i nepravedno napadan zbog toga što je želeo ono što i svi roditelji: odgovore na pitanja kako i zašto su umrli njegovi voljeni".
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.