BRITANCI SE RUGAJU KRALJICI KAMILI? Uradili nešto NEOČEKIVANO, a sve u znak PODRŠKE preminuloj princezi Dajani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 17:16

BRITANCI SE RUGAJU KRALJICI KAMILI? Uradili nešto NEOČEKIVANO, a sve u znak PODRŠKE preminuloj princezi Dajani (VIDEO)

Nakon decenija privrženosti i 18 godina braka, kralju Čarlsu III konačno se ostvario san da pored njega krunišu i njegovu suprugu Kamilu.

Kraljica Elizabeta II prvi je britanski monarh koji je na prestolu provela punih 70 godina. Platinasti jubilej kraljice obeležen je njenom izjavom koja je došla kao veliko iznenađenje za sve - izrazila je želju da Kamila Parker Bouls, supruga njenog sina princa Čarlsa, dobije titulu kraljice kada on postane kralj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ova odluka došla je iznenada prošle godine za mnoge, budući da je do sada vladao stav da će Kamila imati titulu princeze. Ipak kraljica Elizabeta je preinačila svoju odluku. Neki Britanci ovu vest nisu najbolje primili, pa je i dan nakon krunisanja kralja Čarlsa mrežama kružio video gde porede, sada kraljicu Kamilu i princezu Dajanu.

A post shared by D I A N A S P E N C E R 👑 (@diana__princess__of__wales)

U videu se jasno vidi da Britanci podržavaju pokojnu princezu Dajanu, dok fotografije kraljice Kamile koje kruže mrežama neki shvataju kao ruganje.

Pričalo se da su Kamila i Čarls bili uveliko u vezi kada je on bio u braku sa princezom Dajanom, a konačan dokaz mediji su izneli 1992. godine, kada je objavljen transkript njegovih tajnih razgovora sa Kamilom.

Dajana je imala utisak da je u bezizlaznoj situaciji. Pokušala je da sebi oduzme život, a potom je odlučila da se razvede, ali je pre toga pokušala da Čarlsa uslovi - ostaće u braku ako on prestane da se viđa sa Kamilom. Čarls je to odbio i tada su se razdvojili. Kamila je bil bolna tačka braka Ledi Di i Čarlsa, a o tome se govori i u biografiji "Dajana: njena istinita priča", koju je 1992. godine objavio Endrju Morton. U knjizi princeza govori o "jednom od najhrabrijih momenata" u svom životu, a to je bio prvi razgovor sa Kamilom Parker. Bio je to najveći razlog raspadanja velškog kraljevskog para.

– Znam šta se dešava između tebe i Čarlsa i samo želim da to znate – rekla je tada Dajana.

– Imaš sve što si oduvek želela. Imaš sve muškarce ovog sveta koji su zaljubljeni u tebe, imaš dvoje divne dece, šta još hoćeš? – pitala je Kamila Parker. Lejdi Di joj je na to odgovorila: "Svog muža. Ovo je sigurno pakao za vas dvoje i ne želim da stojim na putu, kao ni da me tretiraju kao idiota."

Kamila je na Čarlsa čekala nekoliko decenija, ako s uzme u obzir da se poznaju i po svoj prilici vole još od sedamdesetih godina prošlog veka.

 Kamila je od razaračice brakova, kako prenosi Dejli Mejl, postala jedna od voljenijih figura sa kraljevskog dvora. Za 17 godina, koliko je provela u braku sa Čarlsom, učvrstila je svoju poziciju humanitarca, ali i osobe od velikog kraljičinog poverenja - tolikog da su brojni slučajevi kada je Kamila u kraljičino ime putovala u zvanične posete brojnom zemljama. Poznavaoci prilika na dvoru kažu da je ljubav između Kamile i Čarlsa bilo nešto zaista vredno čekanja i da su oboje potpuno odani i predani jedno drugom. Kažu i da je Čarls mnogo opušteniji zahvaljujući Kamili koja ga stalno ohrabruje da se malo i zabavi i proba nešto novo kako ne bi sve vreme provodio u radu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.