Više od 1.000 učenika i studenata na protestu u Čačku

Izvor: N1 televizija, 04.Apr.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1.000 učenika i studenata na protestu u Čačku

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata u Čačku protestovalo je danas u centru grada zbog rezultata predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Njima su se pridružili i brojni profesori srednjih škola, kao i gradjani koji su zajedno sa njima demonstrirali na gradskom tgu i nakon toga išli >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Učesnici protesta su se posebno zadržali ispred zgrade lokalne samouprave, kao i ispred sedišta gradske organizacije SNS-a gde su uzvikivali "Ua, Vučiću", "Vučiću, lopove", "Hoćemo posao".

Učenici i studenti nosili su transparente na kojima je pisalo "Stop diktaturi", "Preuzmi odgovornost, a ne sandvič", "Sloboda medija", "Vučić nije moj predsednik".

Medju okupljenima bili su i članovi Pokreta srpske omladine, a pojavio se i predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao novinarima da je došao kao gradjanin da podrži učenike i studente.

Na gradskom trgu bila su i dva učenika srednje Ekonomske škole koji su držali transparente na kojima je pisalo "Podrška za Vučića" i "Vučić predsednik".

Na protestu, koji je prošao bez incidenata, nije bilo nikakvih govora. Nije primećeno prisustvo policije.

Čačanski učenici i studenti zakazali su današnji protest putem društvenih mreža u znak podrške kolegama koji protestuju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Na pitanje novinara zašto je protest zakazan u 12.45 većina učenika je odgovorila da je to vreme izmedju dve smene, da ne bi gubili časove.

Protest čačanskih srednjoškolaca i studenata ranije danas osudio je Gradski odbor SNS-a i cenio da predstavljaju "zloupotrebu i izvodjenje mladih na ulice".  "Na taj način direktno se krši izborna volja gradjana i pokušava osporiti ubedljiva i čista pobeda Aleksandra Vučića ostvarena na najdemokratskiji mogući način - na izborima", navodi se u saopštenju SNS.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Više od 1.000 učenika i studenata protestovalo u Čačku

Izvor: Beta, 04.Apr.2017

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata u Čačku protestovalo je danas u centru grada zbog rezultata predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.Njima su se pridružili i brojni profesori srednjih škola,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.