Izvor: TvojPortal.com, 23.Jan.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U punom kapacitetu

/vesti online/ Ubrzo nakon što je Milošević morao da prizna pobedu Vojislava Koštunice na predsedničkim izborima 2000. godine, SPS je nastavio da popušta. I pre održavanja parlamentarnih izbora pristao je da kolač preostale izvršne vlasti podeli sa DOS-om i SPO. Na čelu te prelazne vlade imenovan je dugogodišnji generalni sekretar SPS Milomir Minić, jedan od onih neuočljivih ali sveprisutnih stranačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << funkcionera.
 

Gostujući u nekoj radio-emisiji Zoran Đinđić se nešto kasnije prisećao kako je Minić imao veliku sposobnost cepidlačenja, što je značilo da se stalno pozivao na nekakve propise i zakone kao prepreku da revolucionarni zanos dosovaca bude realizovan u potpunosti.  Đinđić je tada priznao da su za razliku od opozicije, socijalisti imali "administrativni kapacitet za vođenje države".
Bilo je to i za očekivati s obzirom na to da sa narodne grbače nisu silazili čitavu deceniju, i da su svoje umeće crpeli još od vremena vladavine Komunističke partije, odakle je političko iskustvo vukla većina socijalista.
 
Da se razumemo, administrativno upravljanje nije podrazumevalo da se ideološko-ekonomsko-kulturološko usmerenje države kreće u pobedničkom smeru, već da se zna šta ko radi, šta je posao šalterske službenice, a šta prosvetnog inspektora i da to bude u granicama propisa kojeg je nešto ranije izglasala skupštinska većina.
Opsirnije

kolumnajelena arsenovicvesti online.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.